Jazz zangeres Katelijne van Otterloo

Biografie Katelijne van Otterloo


"Katelijne van Otterloo is overtuigende jazz zangeres met groot improvisatievermogen en onderscheidende performance. Een personality die met veel gemak en beeldend zingt. Deze charmante zangeres staat samen met haar duo, trio of band garant voor een spannend,  swingend en soms ook ontroerend samenspel. Het is muzikaal, puur en bovenal volstrekt natuurlijk." (Imme Schade van Westrum)

"Katelijne zingt, swingt, flirt en raakt. Ze kruipt onder je huid en vormt een prachtige herinnering."

Katelijne is uitgegroeid tot een van de betere jazz zangeressen van Nederland met een bijzondere en eigenwijze performance en vele succesvolle optredens. Door niemand minder dan Europe's First lady of Jazz, Rita Reys, is Katelijne aangeprezen als jazz zangeres die haar vak verstaat.

Met talenten als Wolf Martini op gitaar, Bas van Otterloo op bas en Arno van Nieuwenhuize op drums en Michiel Buursen op piano, is zij te zien op de meest uiteenlopende podia.
Een spannend en muzikaal team dat bestaat uit bijzonder getalenteerde mensen die elkaar telkens weer blijven boeien en uitdagen in de muziek, waardoor het publiek, van welke aard dan ook, steeds weer door Katelijne en haar 'team' wordt verrast door enthousiasme, energie, kwaliteit en originaliteit.

Biografie Katelijne - uitgebreid

Katelijne begon met pianospelen op 4 jarige leeftijd, kreeg klassieke lessen van haar 7e - 19e, maakte op haar 8e eigen liedjes en toneelstukjes,  speelde hoofdrollen in school- en studenten-musicals, was leadzangeres van vele cover- en jazzbands, zong diverse bekende radio- en tv commercials in, genoot professionele zanglessen in Rotterdam en gaf later ook zelf zanglessen in Den Haag.

Van 1994 - 1998 was zij lid van de meidengroep EXPOSURE (eerder Lily Marlene) waarmee zij verschillende top 40 hits scoorde o.a. in co-productie met Lee Towers met producers als Hans van Hemert, daarna John van Katwijk en Marcel Schimmscheimer en nog later Fluitsma en van Tijn. Populaire videoclips waren het resultaat evenals tournees in Europa en Azië.

Na deze onstuimige R&B-pop periode met commerciële muziek, verlangde Katelijne weer terug naar de voor haar 'echte muziek' en startte in 1997 haar pop-jazz duo Epps & Cathy (gitaar en zang) waarvan ook een gelijknamige CD verscheen en waarmee zij werd genomineerd voor het North Sea Jazz Festival.

Een kleine zijsprong maakte zij nog in 1998, toen zij een live 'optreden' als weernimf van de Telegraaf deed en werd 'ontdekt' door SBS6-man Fons van Westerloo, die haar meteen 5 dagen prime time het programma Explosief liet presenteren, samen met Jeroen van der Boom.

Haar liefde voor het zingen van jazz en pop-jazz muziek is zo groot, dat Katelijne na het afronden van haar studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft en na 3 jaar werkzaam te zijn geweest als bouwkundige, er toch voor koos in de muziek verder te gaan.

Het volgen van haar hart heeft haar veel goeds gebracht:
Ze ontmoette haar echtgenoot, Bas van Otterloo, oudste zoon van de fameuse componist / arrangeur Rogier van Otterloo. Samen met Bas schreef zij in 2004 Engelstalige pop-jazz songs voor haar debuutalbum Full Colour, reclamecampagne songs voor Stichting Zinloos Geweld zoals SMILE, produceerde zij haar eigen CD's (o.a. Colors of Jazz en Cat's Tale) en treden zij samen op in diverse bezettingen. Zie ook discografie

Katelijne is uitgegroeid tot een van de betere jazz zangeressen van Nederland met een bijzondere en eigenwijze performance en vele succesvolle optredens. Zij speelde o.a. met Ruud Jacobs, Ferdinand Povel, Peter Beets, Louis van Dijk, John Engels, Harry Emmery etc., en is door Rita Reys aangeprezen als jazz zangeres die haar vak verstaat.

Met talenten als Michiel Buursen op piano, Bas van Otterloo op bas, Arno van Nieuwenhuize op drums en Wolf Martini op gitaar, staat zij nu op de planken. Een getalenteerd en uitdagend team dat telkens weer haar publiek verrast!

Om haar talent als ir. / manager / conceptueel denker ook te kunnen ontplooien en benutten, runt zij sinds 2005 ook haar eigen muziek- en entertainment organisatiebureau: Buro van Otterloo, dat artiesten en acts (op maat) produceert en organiseert  voor (bedrijfs-)evenementen.

Europe's First Lady of Jazz, Rita Reijs schrijft over Katelijne.
"Love, words set to music. Katelijne is relaxed. Haar frasering, haar gevoel voor swing en timing is er altijd. Haar optreden is bescheiden, maar tegelijkertijd ook zeker en overtuigend. En dat is goed. Zo hoort het!"

Ze stelt de juiste bezetting samen uit haar team van vaste begeleiders en optioneel zijn uitgebreidingen met blazers (saxofoon en/of trombone) en met zanger mogelijk.
Maar ook is zij een graag geziene gastzangeres bij verschillende jazzcats!


 

Boekingen

Voor boekingen kunt u contact opnemen met:
Artiestenburo Van Otterloo telefoon 0297-520000 of kijk op www.burovanotterloo.nl